Voorkom verrassingen in je arbeidsovereenkomsten

Je kent het wel, je werft een nieuwe werknemer aan en er moet snel een arbeidsovereenkomst komen. Je zoekt het meest recente contract op dat je hebt gemaakt, past de gegevens aan, en het document kan verzonden worden. Hier schuilt juist een risico! De wet- en regelgeving verandert momenteel zó snel, dat arbeidscontracten met achterhaalde informatie je als werkgever nare verrassingen kunnen opleveren. De arbeidsjuristen van SD Worx bieden je daarom een handige check: de Arbeidsovereenkomst Periodieke Keuring (APK). Lees snel verder!

 Ja, ik wil graag een APK

Intro Header

De inkt van de Wet Werk en Zekerheid (2015 - 2016) was nog nauwelijks droog toen in 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans werd ingevoerd. Inmiddels is de volgende wetswijziging een feit, met de introductie van de Wet Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden op 1 augustus 2022. 

Het werken met achterhaalde contracten levert risico's op. Wist je bijvoorbeeld dat een non-concurrentie- of relatiebeding in een contract voor bepaalde tijd enkel is toegestaan, indien dit vergezeld gaat van een correcte motivering? Wordt niet aan dit vereiste voldaan, dan is het beding ongeldig en kun je er geen beroep op doen. 

Een auto wordt periodiek gekeurd op gebreken aan de hand van een APK. Deze periodieke check bieden wij je ook op jouw arbeidsovereenkomsten. 

Wat bieden we je met de APK?

Onze arbeidsjuristen beoordelen jouw arbeidsovereenkomst op maar liefst 53 punten. Je ontvangt een rapportage waarin we per beoordelingspunt aangeven of iets goed is, aandacht behoeft of onvoldoende is. Daarnaast geven we per beoordeling een korte schriftelijke toelichting. 

De prijs van deze APK is 250 euro exclusief btw. 

Je kunt er vervolgens ook voor kiezen om de arbeidsovereenkomst volledig door ons te laten updaten. Indien je daarvoor kiest, rekenen we ons uurtarief en stemmen we een indicatie van de tijdsbesteding vooraf met je af. Neemt het updaten 3 uur of meer in beslag, dan verrekenen we de kosten van de APK en ontvang je dus een korting van 250 euro.