Zijn studenten de 'future talents' voor jouw organisatie?

Het voorjaar komt steeds dichterbij...  Iedereen kijkt al reikhalzend uit naar een welverdiende verlofperiode. Toch bezorgen vakanties, hoe mooi ze ook zijn, veel kopzorgen voor ondernemingen. Want hoe blijf je de continuïteit in vakantieperiodes waarborgen? Daarom is dít het perfecte moment om al studenten aan te werven voor deze zomer. Weet je niet waar je moet beginnen? SD Worx helpt je met praktische tips én de werving zodat jij je kunt focussen op andere zaken!

Intro Header

De voordelen van studenten

Er zijn veel vooroordelen over studenten, maar die wegen niet op tegen de vele voordelen. We zetten de voordelen hieronder alvast voor je op een rijtje. 

 

1. Flexibiliteit
Studenten hebben vaak wisselende roosters vanwege hun studieverplichtingen. Door studenten in te zetten, kunnen bedrijven hun personeelsbehoefte afstemmen op drukke periodes of specifieke werktijden, zoals avonden, weekenden of schoolvakanties. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit om de juiste personeelsbezetting te hebben wanneer ze die nodig hebben.

2. Frisse ideeën
Studenten brengen nieuwe perspectieven, creativiteit en energie met zich mee. Ze kunnen waardevolle inzichten en innovatieve oplossingen bieden, waardoor ze een positieve invloed hebben op het team en de werksfeer. Hun enthousiasme kan anderen motiveren en het moreel van het personeel verhogen.

3. Kostenbesparing
Het inhuren van studentenarbeiders kan kosteneffectief zijn. Studentenarbeid wordt vaak betaald tegen een lager loon dan ervaren werknemers, waardoor bedrijven op personeelskosten kunnen besparen. Dit is vooral gunstig voor taken die minder gespecialiseerde vaardigheden vereisen.

 

 

5. Toekomstige werving:
Studentenarbeid biedt de mogelijkheid om potentiële toekomstige werknemers te identificeren en te evalueren. Als een student goed presteert tijdens zijn of haar studentenbaan, kan dit leiden tot een langdurige werkrelatie. Studentenarbeid fungeert dus als een vorm van ‘talentpooling’, waarbij bedrijven kunnen investeren in de ontwikkeling van jonge talenten.

6. Diversiteit:
Studenten kunnen een diverse en inclusieve werkomgeving bevorderen. Ze brengen verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven met zich mee, waardoor bedrijven een breder scala aan ideeën en oplossingen kunnen genereren.

 

 

Gaan onze 'future talents' jouw organisatie verder helpen?

Studenten zijn de aankomende verlofperiodes (en misschien nog wel langer) onmisbaar voor de continuïteit van jouw organisatie.

Wil je volledig ontzorgd worden in de werving én verloning van jouw 'future talent'? Neem contact met ons op en wij gaan voor jou aan de slag!

Hulp nodig bij het werven van studenten?

Wil je praktische tips en aandachtspunten voor het aanwerven van studenten?

Studenten kunnen een zegen zijn voor jouw organisatie. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je als werkgever reken mee moet houden. 

Wij hebben een aantal praktische tips en aandachtspunten verzameld en geclusterd op één pagina. Wel zo gemakkelijk! 

Lees onze praktische tips