Geboorteverlof

Maak het regelen van geboorteverlof gemakkelijk voor je medewerkers
 

Is er een kindje in het gezin van je medewerker geboren? Dan kunnen ook partners geboorteverlof bij hun werkgever opnemen, waarbij het loon volledig wordt doorbetaald. 

In onze HR- en salarissoftware hebben we het regelen van geboorteverlof vanaf nu extra gemakkelijk gemaakt. Een medewerker kan zelf, via pc of app, een aanvraag voor het verlof doen. In een handige wizard is te zien hoeveel geboorteverlof er beschikbaar is, en kan het direct ingediend worden. 

Lees hier meer over hoe deze handige functionaliteit werkt, en hoe je dit voor jouw organisatie kunt (laten) inrichten. 

 


 

Intro Header

Hoe werkt de geboorteverlofaanvraag?
 

Een medewerker doorloopt in de aanvraag een aantal simpele stappen: 

  1. Invoeren van de geboortedatum van het kind.
  2. Vaststellen hoeveel geboorteverlof er beschikbaar is. 
  3. Plannen van het verlof. 

  De medewerker kan in de applicatie de wizard opstarten voor het aanvragen van geboorteverlof. 


Vervolgens ziet de medewerker een samenvatting van de gemaakte keuzes, en daarna  kan de aanvraag worden ingediend. 


Ondersteun ook het aanvullend geboorteverlof

Binnen de Nederlandse wet- en regelgeving is er ook de mogelijkheid om aanvullend geboorteverlof op te nemen. Er is dan geen recht op doorbetaling van het volledige loon, maar de medewerker ontvangt een uitkering via het UWV.  De hoogte van deze uitkering kan per organisatie verschillen, afhankelijk van de afspraken in een CAO.
Ook het aanvullend geboorteverlof kan in onze software gemakkelijk worden aangevraagd. Hierin kan meteen worden aangegeven of er bijvoorbeeld al eerder aanvullend geboorteverlof is opgenomen bij een vorige werkgever, en of er over het aanvullend geboorteverlof pensioen opgebouwd moet worden of niet. 

 Ook de wizard voor aanvullend geboorteverlof begeleidt de medewerker stapsgewijs door de aanvraag heen. 
 

Wil jij dit voor jouw organisatie?

We richten de geboorteverlofregeling graag voor je in
 

Als je al gebruikmaakt van de HR- en salarissoftware van SD Worx, dan kun je de uitgebreide instructie van deze nieuwe functionaliteit terugvinden in de Online Help van onze software.
We kunnen ons voorstellen dat de inrichting en activering ervan complex kan zijn, en bovendien vaak toegespitst op jouw organisatie moet plaatsvinden. Daarom ondersteunen we je graag bij de inrichting ervan.  

Maak je nog geen gebruik van onze software? Boek dan gerust een demo, en we laten je zien hoe het werkt!


Als organisatie bepaal je zelf hoe je de regelingen in jouw verloningen wil toepassen. Onze consultants helpen je vervolgens met: 

  • het inrichten van de loonmodellen en eventuele brancheregelingen
  • het activeren van de verlofsoorten die jij beschikbaar wil maken
  • het activeren van de rollen bij de medewerkers & managers
  • het inrichten van de workflow om deze verlofsoorten aan te vragen

Na de inrichting kunnen je medewerkers zelf het verlof indienen, en wordt het na akkoord door de manager / personeelsverantwoordelijke meteen verrekend in je verloningen. 

Aanmelding & prijs 
Na aanmelding via het formulier hieronder, nemen we contact met je om om te bespreken hoe jij gebruik wil maken van deze verlofsoorten in jouw organisatie. Daarbij geeft onze consultant ook toelichting op de impact voor bijvoorbeeld de medewerker en de verloningsaspecten zoals het vakantiegeld, de pensioenopbouw en de pensioenpremie. Vervolgens gaan we aan de slag met de inrichting, en zetten we de functionaliteiten voor je klaar. Dit alles ontvang je voor een totaalprijs van € 495