SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
Geachte mevrouw, geachte heer,

Vandaag is er alweer een nieuwsflash verstuurd naar onze kmo-klanten. Maar vooraleer u verder leest, nemen we graag even de tijd om u, onze partner, te bedanken. Het waren geen evidente weken. In deze brief leest u hoe Mario, een van onze startersadviseurs, deze periode heeft beleefd en hoe we u en uw klanten ook in de toekomst willen blijven ondersteunen.

Vriendelijke groeten,
Uw accountmanager
___________________________________________
15/05/2020
Beste klant,

In deze onzekere tijden is één ding zeker: het wordt niet meteen als vanouds. In om het even welke situatie – geen, minder, meer of ander werk – heb je nood aan duidelijke informatie over wat er je te wachten staat. We bundelen actuele info, zodat jij er makkelijk je weg in vindt. #samenvoorbijcorona
 
Ga naar de vernieuwde coronapagina 

Vorige week onze boeiende kick-offsessie over heropstarten gemist? Topeconoom Koen Schoors was de eerste eregast aan onze digitale tafel. Daar deelde hij enkele reflecties over de coronacrisis en de impact op onze economie en tewerkstelling.
 
Herbekijk de opname 

In deze newsflash informeren we je verder over:

  1. de wettelijke regeling bij de aanpassing van uurroosters en werkschema’s;
  2. de samenstelling van het sociaal passief in het kader van reorganisatie;
  3. de meest gestelde vragen over het coronaverlof.
Maar er zit ook nog iets in de pijplijn:
  1. zo is er de verwachte verlenging van de procedure tijdelijke werkloosheid.;
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze vernieuwde coronawebsite en onze FAQ toe aan je favorieten. 
Je kunt altijd op ons rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected
 
Werkschema’s aanpassen tijdens je heropstart: mag dat zomaar?
Geen carte blanche voor afwijkingen in uurroosters
Wellicht draait je business in de heropstartfase nog niet zoals voor de coronacrisis. Dus sla je aan het puzzelen met uurroosters en werkschema’s. Maar mag dat eigenlijk wel? Met wat goede wil van alle partijen is er veel mogelijk. Al is er natuurlijk een wettelijk kader waar je maar beter niet buiten kleurt.
Lees meer 
 
Het sociaal passief bij reorganisatie: een delicate rekensom
Welke elementen moet je in rekening brengen?
Plan je noodgedwongen een herstructurering of collectief ontslag binnen je bedrijf, dan kan het prijskaartje stevig oplopen. Door de wettelijke ontslagvergoedingen en de kostprijs voor outplacement bijvoorbeeld. De inschatting van deze kosten is het sociaal passief. Maar vergis je niet: dit bedrag is niet louter de som van de individuele opzegvergoedingen. Wat is het dan wel?
Lees meer 
 
Uitgelicht: de meest gestelde vragen rond het corona-ouderschapsverlof
Voor elke vraag een duidelijk antwoord
De een heeft nood aan extra verlofdagen om de kinderen op te vangen. De ander spaart zijn verlof liever op tot het najaar, als reizen misschien weer mag. Het coronaverlof biedt deels een oplossing, maar wat met al die andere vragen? Kan je gepland verlof uitstellen of eventueel laten overdragen naar 2021? Wij zochten het voor je uit en bundelen de vele antwoorden in dit overzicht.
Naar de FAQ-pagina 
 
Vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid wellicht verlengd tot 31 augustus 2020
Unizo vraagt nieuwe verlenging in zomerperiode
Alles wijst erop dat de vereenvoudigde procedure voor de toekenning van tijdelijke werkloosheid door overmacht opnieuw wordt verlengd. Die loopt momenteel tot 30 juni 2020, maar een verlenging tot en met 31 augustus 2020 ligt op tafel. We houden dit voor je in de gaten. Maak je al gebruik van de regeling tijdelijke werkloosheid, dan moet je niets ondernemen.
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.