SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
Geachte mevrouw, geachte heer,

Gisterenavond hebben we newsflash #4 verstuurd naar onze kmo-klanten, en we sturen hem ook opnieuw naar u.

Ook belangrijk om weten: de overheid heeft beslist om ook voor april twee maanden uitstel van betaling van de bedrijfsvoorheffing toe te kennen. Omdat we u niet extra wilden belasten, hebben we hierover rechtstreeks gecommuniceerd naar bedrijfsleiders. We passen dit uitstel van betaling automatisch toe. Wil de bedrijfsleider dit niet, dan kan hij dat laten weten door een verklaring op eer in te vullen, en deze terug te sturen naar administration.corona@sdworx.com. Krijgt u toch nog vragen van bedrijfsleiders, dan kunt u zelf het uitstel ook nog altijd weigeren via de tool Bedrijfsleidersservice. Dat kan via het formulier achter de knop ‘Stel uw vraag’.

Webinar ‘Zo maakt u van telewerken een win-win’ op vrijdag 24 april van 11u tot 12u
Door de coronacrisis werken we met z’n allen massaal van thuis. Maar afstandswerken brengt een andere manier van teamwork en leidinggeven met zich mee. Tijdens deze webinar gaan we dieper in op enkele prangende vragen, zoals: wat moet je in orde brengen? Hoe zit het met de thuisvergoeding, is die verplicht? En hoe wordt die belast? Kan je afspraken maken rond wanneer er gewerkt moet worden? 
Inschrijven kan via deze link

Vriendelijke groeten,
Uw acountmanager
___________________________________________
16/04/2020
Beste klant,

Dinsdag wijdden we onze newsflash volledig aan de nieuwe tewerkstellingsmaatregelen van de regering-Wilmès. In deze editie vind je meer info over:
  1. wat de verlenging van de lockdownmaatregelen voor jouw onderneming betekent;
  2. je aanvraag tijdelijke werkloosheid en de uitbetaling aan werknemers;
  3. de aandachtspunten voor je loonbonusplan in coronatijden.

Verder ook nog dit:

Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronawebsite en onze FAQ toe aan je favorieten. 
Weet dat je op ons kunt blijven rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected
 
Update lockdownmaatregelen: verlenging tot 3 mei
Tuincentra mogen opnieuw volledig open, geen festivals
We zullen de strenge coronamaatregelen nog een tijdje langer moeten respecteren: de veiligheidsraad besliste om de regels al zeker tot 3 mei te verlengen. Maar er zijn ook enkele versoepelingen.
Wat je als werkgever moet weten 
 
Samen naar een slimme exit-strategie voor jouw kmo
Help mee collega-ondernemers te inspireren
Na een maand in lockdown en een noodgedwongen reorganisatie van je dagelijkse werking, is het tijd om vooruit te blikken. Hoe ga je straks te werk om de motor weer aan de praat te krijgen? Helaas is er geen passe-partoutoplossing. Elke onderneming is uniek en vereist een eigen aanpak. Maar er is ook goed nieuws: met jouw drive en onze people solutions vormen we een sterk team. Werk jij aan een exit-plan en wil je mee andere ondernemers op weg helpen? Laat het ons weten!
Vertel ons over jouw exit-strategie 
Binnenkort organiseren we inspiratiesessies op maat van jouw sector. Liever nu al persoonlijk advies? Dat kan ook. Neem contact op voor een afspraak.
 
Waarom ontvingen medewerkers nog geen werkloosheidsuitkering?
Je aanvraag tijdelijke werkloosheid is wel degelijk in orde
De voorbije dagen kregen we heel wat ongeruste vragen over de uitbetaling ‘tijdelijke werkloosheid’. Sommige medewerkers ontvingen die al (volledig of gedeeltelijk), anderen wachten nog steeds. Was de aanvraag wel correct ingediend? 

We kunnen je geruststellen: de dagen die je in maart inboekte als ‘overmacht’ werden automatisch doorgegeven aan de Hulpkas of vakbond waarbij je medewerker is aangesloten.

Sommige uitbetalingsinstellingen melden dat ze nog wachten op de bevestiging van jou als werkgever. Dat is niet het geval: in eDox vind je daar een bewijs van terug (\werknemer\sociale documenten\e-asr Wlh wech005). Weet wel dat je medewerker ook éénmalig het C3.2 document aan zijn uitbetalingsinstelling moet sturen. Zodra dat is gebeurd, zijn er ook geen controlekaarten meer nodig voor de maanden maart, april, mei en juni 2020.

Houd er rekening mee dat de doorlooptijd bij de vakbonden en Hulpkas door de grote hoeveelheid dossiers langer kan zijn dan normaal. 

We begrijpen dat dit ongemak met zich meebrengt voor je medewerkers, maar vragen - gezien de omstandigheden - om nog even geduld uit te oefenen. Alle bevoegde diensten zijn hard aan het werk om de grote toestroom aan aanvragen correct te verwerken.
 
Corona en je loonbonusplan (cao 90): enkele aandachtspunten
Onze experte geeft raad
Geëngageerde medewerkers zijn je grootste troef en die geef je graag iets extra. Een bonus, bijvoorbeeld. Misschien diende je al een plan in. Maar wat als die beloning in gevaar komt in deze coronatijden? Of wil je er nog een invoeren en zo je medewerkers financieel bedanken voor hun extra inzet? Onze experte Isabelle Cornelis vertelt waar je rekening mee moet houden.
Lees meer 
 
Maatregelen om de continuïteit van bedrijven te ondersteunen
Gratis webinar met duiding door experts
Op vrijdag 17 april van 10.00 tot 11.00 uur geven twee juridische experts uit onze kmo-divisie meer tekst en uitleg bij de nieuwe maatregelen én beantwoorden ze jouw vragen rond tewerkstelling tijdens deze coronacrisis. Registreer je gratis en stel je vraag meteen via het inschrijfformulier. Tijdens de sessie behandelen we geen bijkomende vragen, dus stel ze zeker bij je inschrijving!
Schrijf je in 
 
Blijf op de hoogte van de sociaaljuridische actua met de online PROXY bijblijfsessies 
Eenvoudig up-to-date, zonder uit je kot te komen
De overheid nam al heel wat ondersteunende maatregelen om het effect van de economische stilstand op te vangen. In de komende maanden zal dit wellicht niet anders zijn. Nu meer dan ooit is het zaak om bij te blijven. Het sociaaljuridisch speelveld verandert wekelijks. Dankzij onze PROXY bijblijfsessies blijf je makkelijk op de hoogte. Ontdek hier meer.
Schrijf je in voor de PROXY bijblijfsessies 
 
Wat is de impact op het menselijk kapitaal binnen jouw onderneming?
Vul onze enquête in
De coronacrisis stelt je als werkgever vandaag voor ongekende uitdagingen. Samen met de Antwerp Management School, het VBO en HRPro peilen we naar de impact op je belangrijkste kapitaal, je medewerkers. Op welke vlakken ondervind je moeilijkheden? Hoe ga je met die extra druk om?
 
We willen je graag vragen onze enquête in te vullen. Dat duurt ongeveer 10 minuten, maar helpt ons om jou nog beter te ondersteunen en collega-ondernemers te inspireren, zodat we hier samen sterker uitkomen. 
Vul de enquête in 
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.