SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
Geachte mevrouw, geachte heer,

Gisterenavond verstuurden we nieuwsflash #9 naar onze kmo-klanten. Daarin meer nieuws over de beslissingen die de superkern afgelopen weekend nam, zoals de verlenging van de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht en het corona-ouderschapsverlof. We zoomen ook in op nieuwe maatregelen die nu verder geconcretiseerd moeten worden, zoals de consumptiecheque die werkgevers toelaat om een interessant netto-voordeel te geven aan hun werknemers. 

Op dinsdag 16 juni om 15u organiseren we samen met Graydon een livestream over de impact van corona op het Belgische bedrijfsleven. Het wordt een boeiende sessie vol concrete tips, waarop u als boekhouder ook kunt intekenen. Meer info en de inschrijflink vindt u onderaan deze nieuwsflash. 

Vriendelijke groeten,
Uw accountmanager
___________________________________________
09/06/2020
Beste klant,

Na de aankondiging van fase drie vorige week, besliste de regering dit weekend opnieuw over een aantal financiële steun- en andere maatregelen. We zetten de nieuwigheden op een rij en lijsten op wat nog te verwachten valt. 

In deze editie van de newsflash vind je: 

  1. een overzicht van de goedgekeurde beslissingen van de superkern
  2. welke voorstellen beslist zijn, maar nog een concrete invulling vergen
  3. hoe de horeca 2.0 eruit zal zien
  4. een warme oproep om ons kmo-klantenpanel te vervoegen 
  5. een uitnodiging voor de interactieve livestream ‘Hoe maak je van de schok een toekomst?’
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronawebsite en onze FAQ toe aan je favorieten. 
Je kunt altijd op ons rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected
 
Corona steun- en andere maatregelen: wat werd er beslist?
Akkoord over verlengingen en nieuwe steun
Om getroffen sectoren en werknemers te ondersteunen, worden enkele belangrijke maatregelen verlengd. Voorbeelden zijn de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht en het corona-ouderschapsverlof. Let wel, dat verloopt soms automatisch, maar check altijd goed wat je zelf moet aanvragen, zoals het overbruggingsrecht voor zelfstandigen.  
Lees meer 
 
Hangende steunmaatregelen, nog zonder concrete invulling
Welke veranderingen komen er nog aan? 
Geregeld treft de regering nieuwe maatregelen om deze complexe tijden zo heelhuids mogelijk door te komen. Soms duiken na de bekendmaking ervan nog vragen op over de concrete toepassing of uitwerking. Zo weten we nu dat er een horecacheque komt, maar we zoeken eerst nog de praktische kant uit. Een bondig overzicht van veranderingen en prangende vragen die eerst moeten worden uitgeklaard. 
Lees meer 
 
Heropening van de horeca: slaan en zalven tegelijk
Horeca 2.0 uit de startblokken 
Eindelijk is de heropstart van de Belgische horeca dan toch een feit, mits enkele strenge regels. Maar niet alle horeca-uitbaters kunnen de deuren zomaar opnieuw openen. Onder meer voor hen legt de superkern een rits steunmaatregelen op tafel. Maar daarnaast leven nog vele andere vragen, onder meer rond personeelsbeleid en bestaande maatregelen. Die antwoorden vind je in onze FAQ
Lees meer 
 
Livestream dinsdag 16 juni om 15 uur ‘Hoe maak je van de schok een toekomst?’ 
Krijg inzicht in de schokbestendigheid van het Belgische bedrijfsleven
De Impact Score van Graydon toont de impact van corona op meer dan 400.000 Belgische bedrijven. Benieuwd naar jouw resultaat? Of naar de schokbestendigheid van je klanten? 
Deze inzichten verhogen je kansen op succes aanzienlijk postcorona.

Samen met Graydon, leverancier van betrouwbare financiële inzichten, organiseren we een boeiende livestreamsessie. We vertrekken van het Impact Score-model om je businessplan en personeelsbeleid te voeden. Verwacht een sessie vol concrete tips!
Lees meer en schrijf in 
 
Gezocht: versterking van ons kmo-klantenpanel
Laat je stem horen! 
Bij SD Worx sta jij als klant steevast voorop. Om zeker te zijn dat onze oplossingen en diensten helemaal op jouw maat gesneden zijn, betrekken we je graag zo vroeg mogelijk. Concreet zoeken we voor ons kmo-klantenpanel minstens 250 bedrijven die onze 64.000 kmo-klanten willen vertegenwoordigen. 

Denk je graag mee over hoe we onze rol als hr-partner nog kunnen versterken en geef je graag je ongezouten mening in enquêtes en focusgroepen? Heel fijn, dan geven we samen onze toekomst vorm.
Ja, ik word lid 
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.