SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
Geachte mevrouw, geachte heer,

Hieronder nieuwsflash #11 die we zonet verstuurden naar onze kmo-klanten. Daarin een belangrijk topic waarop we graag even de aandacht vestigen. Traditioneel is juni de maand waarin veel Belgische vennootschappen hun jaarrekening goedkeuren en overgaan tot het uitkeren van een dividend. Maar deze beslissing kan ertoe leiden dat deze ondernemingen géén beroep kunnen doen op de aangekondigde steunmaatregel ‘vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing’. Als onze partner willen we u hier graag even op wijzen, zodat u uw klanten correct en volledig kunt adviseren.
 
Vriendelijke groeten,
Uw accountmanager
___________________________________________
23/06/2020
Beste klant,

Er is al veel over gezegd en geschreven maar gisteren – op 22 juni – was de publicatie in het Belgisch Staatsblad een feit: vanaf nu schorst corona-werkloosheid de opzegtermijn als je een medewerker ontslaat. Hiermee sluit de wetgever een felomstreden achterpoortje in de wet. 

Maar er is meer. In deze editie van de newsflash informeren we je over:  
  1. de impact van de publicatiedatum van 22/6 op de schorsing van de opzegtermijn voor lopende en nieuwe opzegtermijnen;
  2. heb je in juni de uitkering van een dividend gepland? Let op, dit zou een probleem kunnen geven bij een nieuwe relancemaatregel;  
  3. de tijdelijk ruimere drempels bij loonbeslag en -overdracht; 
  4. onze boeiende livestreamsessie waarin financiële topper Graydon de impact van corona op het Belgische bedrijfsleven in kaart bracht: een terugblik; 
  5. en we vragen 3 minuten van je tijd voor een korte bevraging over de coronasteunmaatregelen.
  6. afsluiten doen we deze keer met een uitnodiging voor ons online impro-event op 26 juni. Lachen gegarandeerd! 
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronapagina en onze FAQ toe aan je favorieten. 
Je kunt altijd op ons rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected
 
Corona-werkloosheid is geen vrijgeleide meer voor ‘goedkoop’ ontslag 
22 juni is D-day voor schorsing opzegtermijn 
Op 22 juni is de veelbesproken wet waarbij het aantal dagen corona-werkloosheid de duur van de opzegtermijn verlengt, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Vanaf nu schorst de tijdelijke werkloosheid de opzegtermijn tot de betrokken medewerker terug aan de slag gaat. Wat deze publicatiedatum voor jou betekent, lees je hier

Krijg je de spelregels bij ontslag liever stap voor stap toegelicht? Schrijf je dan in voor onze livestream op woensdag 24 juni om 11 uur
Schrijf je in voor de livestream 
 
Plan je de uitkering van een dividend in juni? 
Vrijstellingsmaatregel voor de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing komt mogelijk in het gedrang
Traditioneel is juni de maand waarin veel Belgische vennootschappen hun jaarrekening goedkeuren en overgaan tot het uitkeren van een dividend. Opgelet: dit kan ertoe leiden dat je géén beroep kunt doen op de aangekondigde corona-steunmaatregel waarbij je vrijgesteld kunt worden van de doorstorting bedrijfsvoorheffing. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. In dit artikel geven we kort mee wat we vandaag al weten over deze steunmaatregel.
Lees meer 
 
Loonbeslag kan opnieuw, met ruimere grenzen 
Betere bescherming voor laagste inkomens 
De wetgever trekt de grenzen voor loonbeslag en -overdracht tijdelijk op met 20%. Dit ter ondersteuning van werknemers die het financieel moeilijk(er) hebben en te maken krijgen met loonbeslag. De nieuwe regeling geldt van 20 juni en loopt tot 31 augustus 2020. Kom hier te weten welke de nieuwe drempels zijn.
Lees meer 
 
Net gemist: Graydon-livestream onthult de financiële gezondheid van het Belgische bedrijfsleven na corona
(Her)verken het pad naar een succesvolle toekomst 
In een reeks boeiende livestreams evalueren we samen met experten de financiële en economische impact van de coronacrisis. Vorige week zoomden we in op de Graydon Impact Score. Met dit waardevolle instrument kunnen kmo’s hun eigen schokbestendigheid opdrijven in de nasleep van de strenge maatregelen. Kon je er niet bijzijn, maar wil je graag weten hoe je dit aanpakt? 
Herbekijk hier de opname  
 
Reminder: hoe evalueer jij de coronasteunmaatregelen? 
Vergeet niet deel te nemen aan onze enquête!
In deze bevraging polsen we naar de mate waarin je een beroep deed op de coronasteunmaatregelen. Maar ook hoe je de effectiviteit ervan evalueert op bepaalde doelstellingen – op korte én op lange termijn. 

Ook al koppelen we de resultaten aan de data van ons sociaal secretariaat, je bijdrage blijft uiteraard anoniem. Zoals bij elke studie geldt: hoe meer deelnemers, hoe accurater de resultaten. Neem even de tijd om de korte vragenlijst in te vullen, het duurt slechts 3 minuten. Alvast bedankt! 
Ja, ik neem deel 
 
Lachen geblazen tijdens online impro-event  
Wees erbij op 26/06 om 15.30 uur
In crisistijden vinden we troost in contact en humor. Maar wat als je beide samenbrengt? Dan krijg je een uniek improvisatie-event. Adriaan Van den Hoof, Jens Dendoncker, Thomas Schmith, Soe Nsuki en Jeron Dewulf gaan de uitdaging aan. Op vrijdag 26 juni gooien ze zich een uur lang met elkaar in de strijd. Dat deden ze nooit eerder op een digitale manier: hun zenuwen staan nu al strak. Fun verzekerd! En helemaal gratis!

En dat jullie zin hebben om te lachen is duidelijk. De beschikbare plaatsen waren in een mum van tijd volzet. Dus haalden we alles – lees: extra bandbreedte – uit de kast om jou de kans te geven er toch nog bij te zijn. Schrijf je in via onderstaande link en schuif met de collega’s gezellig aan voor een uurtje amusement. Hopelijk tot dan! 
Ik wil er graag bij zijn  
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.