SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
Beste klant,

Na de aankondiging van fase drie vorige week, besliste de regering dit weekend opnieuw over een aantal financiële steun- en andere maatregelen. We zetten de nieuwigheden op een rij en lijsten op wat nog te verwachten valt. 

In deze editie van de newsflash vind je: 
  • Een overzicht van de goedgekeurde beslissingen van de superkern;
  • Welke voorstellen beslist zijn, maar nog een concrete invulling vergen?
  • Hoe legal proof werk je écht in coronatijden? Doe de test.
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze vernieuwde coronapagina en onze FAQ toe aan je favorieten.  
 
Behoefte aan persoonlijk en deskundig advies op maat van je bedrijf, stel dan hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk met jou contact op.
 
Corona steun- en andere maatregelen: wat werd er beslist?
Akkoord over verlengingen en nieuwe steun
Om getroffen sectoren en werknemers te ondersteunen, worden enkele belangrijke maatregelen verlengd. Voorbeelden zijn de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht en het corona-ouderschapsverlof. Let wel, dat verloopt soms automatisch, maar check altijd goed wat je zelf moet aanvragen, zoals het overbruggingsrecht voor zelfstandigen. Lees hier meer.
Behoefte aan telefonisch advies, boek hier een afspraak 
 
Hangende steunmaatregelen, nog zonder concrete invulling
Welke veranderingen komen er nog aan? 
Geregeld treft de regering nieuwe maatregelen om deze complexe tijden zo heelhuids mogelijk door te komen. Soms duiken na de bekendmaking ervan nog vragen op over de concrete toepassing of uitwerking. Zo weten we nu dat er een horecacheque komt, maar we zoeken eerst nog de praktische kant uit. Een bondig overzicht van veranderingen en prangende vragen die eerst moeten worden uitgeklaard. Lees hier meer.
Extra advies en ondersteuning nodig? 
 
Hoe legal proof werk je écht in coronatijden?
Doe de test en ontdek of je klaar bent voor de sociale inspectie
De sociale inspecteurs zijn terug op pad. Naast de klassieke controles op o.a. de naleving van loon- en arbeidsvoorwaarden, kun je je deze dagen ook verwachten aan specifieke checks van de opgelegde en toegepaste coronamaatregelen. Wat moet je voorzien en hoe verloopt zo’n controle in tijden van social distancing? Lees hier meer en doe de test.
Speel op zeker, boek je legal scan  
 
Heb je nog vragen of suggesties? Contacteer ons via Consulting@sdworx.com. Misschien is je collega ook geïnteresseerd in deze informatie. Aarzel dan niet om deze newsflash door te sturen.

Vriendelijke groeten,

SD Worx Consulting
Sociaaljuridische actualiteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.