SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
Beste klant,

Na een meer dan bewogen voorjaar kondigt de vakantieperiode zich aan. Voor de hoofdrolspelers in het relanceplan van de regering is het nog even alle hens aan dek. Drie nieuwe steunmaatregelen werden gisteren gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, andere wachten nog op een concrete invulling. Nog geen tijd voor zomerreces, dus! 

In deze editie van de newsflash vind je:  
  1. een overzicht van drie goedgekeurde relancemaatregelen, heet van de naald; 
  2. een update over de gelijkstelling van corona-werkloosheid voor vakantierechten;
  3. de do’s & don’ts als je deze zomer een beroep wilt doen op jobstudenten;  
  4. een update over internationaal tewerkstellen in coronatijden: waarop moet je letten.
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronapagina en onze FAQ toe aan je favorieten.  
Behoefte aan persoonlijk en deskundig advies op maat van je bedrijf, stel dan hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk met jou contact op.
 
Heet van de naald: 3 belangrijke nieuwe relancemaatregelen
Alle voorwaarden en details op een rij 
Ze waren al even aangekondigd, maar sinds hun publicatie op 1 juli 2020 in het Belgisch Staatsblad zijn ze ook van kracht. Ontdek meer over de versoepeling van tijdelijke economische werkloosheid, het corona-tijdskrediet, de corona-landingsbanen en de tijdelijke collectieve arbeidsduurvermindering. Lees hier meer.

Ontdek ons post-Covid 19 transformation program
SD Worx en Nova Reperta bundelen de krachten om je te helpen sterker uit deze lockdown te komen. Ontdek hoe je in 90 dagen tijd je bedrijf op een medewerkersgerichte manier vormt en doet groeien naar de nieuwe manier van werken. Lees hier meer.
 
Gelijkstelling vakantie bij corona-werkloosheid op de wachtbank  
Wordt deze steunmaatregel verlengd na 30 juni? 
De invoering van de coronasteunmaatregelen is een proces van lange adem. Een wetsvoorstel moet nu eenmaal vele stappen doorlopen. En geregeld is bijkomend advies van de Raad van State nodig, of bijsturing na overleg met de sociale partners. Maar wat als een deadline al voorbij is, zoals bij de gelijkstelling van corona-werkloosheid met effectieve arbeidsprestaties voor de berekening van vakantierechten? Lees hier wat dit voor jou kan betekenen.

Alles leren over de decemberafrekening?
Werknemers die hun prestaties in het afgelopen jaar hebben verminderd, ontvangen een bijpassing. Hoe wordt dat bedrag berekend? Onze opleiding `De decemberafrekening` vindt plaats op het moment waarop je het nodig hebt in je dagelijkse praktijk.
Schrijf hier in voor de opleiding De decemberafrekening 
 
Mag je deze zomer jobstudenten tewerkstellen? 
Do’s & don’ts bij tijdelijke arbeid
Voor heel wat studenten is de vakantie het uitgelezen moment om wat extra zakgeld te verdienen. Voor jou is het een ideale manier om een personeelstekort in je onderneming op te vangen. Maar gooit corona nu roet in het eten? Veel ondernemers vragen zich af of ze nog studenten mogen inschakelen en zo ja, onder welke voorwaarden. We zochten het voor je uit. Lees hier meer.
Ik heb een vraag en wil graag telefonisch advies 
 
Update: internationaal tewerkstellen in coronatijden
Opgelet voor fiscale en sociaalrechtelijke impact   
Het coronavirus kent geen grenzen, zoveel is duidelijk. Als je bedrijf internationaal actief is, dan beïnvloedt de wereldwijde crisis ongetwijfeld ook jouw manier van werken. Maar zelfs zonder corona is een buitenlands avontuur een complexe aangelegenheid. Waarop moet je zoal letten? Je leest het hier. 

Benieuwd naar de impact van corona op je internationaal tewerkstellingsbeleid? Schrijf je nu al in voor onze livestreaming: Corona-impact op internationale tewerkstelling en global mobility op maandag 21 september om 10 uur. 
Schrijf hier in voor de livestreaming op 21/09 
 
Heb je nog vragen of suggesties? Contacteer ons via Consulting@sdworx.com. Misschien is je collega ook geïnteresseerd in deze informatie. Aarzel dan niet om deze newsflash door te sturen.

Vriendelijke groeten,

SD Worx Consulting
Summerschool
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.