SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
04/09/2020
Beste klant,

De vakantie was dit jaar minder zorgeloos dan anders en ook na het zomerreces keren we nog niet meteen terug naar onze normale gang van zaken. We leerden ondertussen beter omgaan met het virus, maar de weg is nog lang. De economie pikt voorzichtig terug op, maar houdt tegelijk de adem in. Zoals altijd houden we je op de hoogte van de laatste nieuwigheden. Zo loodsen we je ook dit najaar geïnformeerd doorheen alle corona-onzekerheid.  

In deze editie van de newsflash lees je:  

  1. of je bedrijf ook na de zomer in aanmerking komt voor de vereenvoudigde procedure coronawerkloosheid; 
  2. een kleine reminder vanaf 1 september 2020 voor wanneer je medewerker niet kan werken tijdens zijn/haar quarantaine;
  3. hoe je met consumptiecheques je personeel voordelig beloont voor hun aanhoudende inzet;
  4. dat België de akkoorden met Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Nederland over thuiswerkende grensarbeiders verlengt tot 31 december 2020.
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronapagina en FAQ toe aan je favorieten. 

Je kunt altijd op ons rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected

 
Coronawerkloosheid krijgt uitbreiding vanaf 1 september
Ook voor uitzonderlijk hard getroffen sectoren 
Goed nieuws voor wie dacht vanaf 1 september 2020 te moeten terugvallen op de complexe procedure tijdelijke economische werkloosheid. Verwacht werd dat alleen ondernemingen die in het 2e kwartaal van 2020 minstens 20% tijdelijke werkloosheid toepasten, nog coronawerkloosheid konden inroepen. Minister Muylle vult dit nu breder in. Zo zullen bepaalde sectoren én sectoren beperkt tot een bepaalde activiteit er nog een beroep op kunnen doen. Het een en ander moet nog worden formeel bekrachtigd, momenteel bekijken we samen met de RVA hoe we deze uitbreiding praktisch moeten vertalen. Wordt vervolgd! 
Lees meer 
 
Hoe zat het nu ook alweer met tijdelijke werkloosheid en quarantaine?
Moet je medewerker verplicht in quarantaine – omdat hij/zij terugkeert uit een rode zone, bijvoorbeeld – en kan hij niet telewerken, dan stel je hem tijdelijk werkloos wegens overmacht door corona. Vanaf 1 september is dat onder de klassieke regeling rond tijdelijke werkloosheid overmacht als je niet voldoet aan de voorwaarden voor coronawerkloosheid. 
Bekijk de meest gestelde vragen  
 
Vooral kmo-werknemers profiteren van consumptiecheques 
Tot 300 euro extra koopkracht om lokaal te spenderen 
Met de consumptiecheques schenk je je personeel tot 300 euro extra koopkracht en geef je de lokale economie een belangrijke financiële duw in de rug. Een win-win! Je medewerkers kunnen de cheques besteden in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de horeca, sport- en cultuursector en bij kleinhandelszaken die minstens 1 maand de deuren moesten sluiten. Wat moet je weten? 
Lees meer 
 
Verlenging akkoord met buurlanden over thuiswerkende grensarbeiders 
Fiscaal gunstregime duurt nog zeker tot 31 december 2020
België verlengt de akkoorden met Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland over de belastbaarheid van thuiswerk tijdens de coronacrisis. Hierdoor worden de inkomsten voor gewerkte dagen – voor de duur van het akkoord – belast in het land waar de grensarbeider normaal zou hebben gewerkt zonder coronamaatregelen. De akkoorden kaderen binnen de uitvoering van de OESO-aanbevelingen van 3 april 2020.

Meer weten hoe corona de internationale tewerkstelling beïnvloedt? Schrijf je in voor onze livestream op maandag 21 september om 10 uur. 
Schrijf je hier in 
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.