SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
18/09/2020
Beste Klant,

De kogel is door de kerk: iedereen – ook wie door corona tijdelijke werkloos is (geweest) – zal volgend jaar het volledige bedrag vakantiegeld krijgen. Over dit en andere hangende zaken bereikten de vakbonden en werkgevers een akkoord. Wist je trouwens dat er sinds 1 september nieuwe spelregels gelden voor de coronawerkloosheid? We goten ze voor jou in een handig overzicht.  

In deze editie vind je meer over:   

  1. het sociale akkoord dat duidelijkheid schept over het vakantiegeld van tijdelijk werklozen, de economische werkloosheid voor bedienden en het tijdskrediet;
  2. de uitbreiding van het stelsel coronawerkloosheid sinds 1 september: welk scenario geldt voor jou?
  3. de flitscontroles van de sociale inspectie: doe de check!
  4. het grote telewerk debat: discussieer mee tijdens de webinar op 22 september.
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronapagina en FAQ toe aan je favorieten

Je kunt altijd op ons rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected

 
Sociale partners bereiken akkoord over hete coronahangijzers
Federale regering is nu aan zet
Enkele lang aangekondigde corona steunmaatregelen zijn in een sociaal akkoord gegoten. Daarmee komt er meer duidelijkheid over het vakantiegeld van tijdelijke werklozen, de economische werkloosheid voor bedienden en het tijdskrediet. Het is nog even wachten op de concrete invulling, maar dit werd alvast beslist.
Lees meer 
 
Update: uitbreiding coronawerkloosheid sinds 1 september
In welk scenario val jij? Raadpleeg ons overzicht
Dacht je vanaf 1 september 2020 te moeten terugvallen op de complexe procedure tijdelijke economische werkloosheid? Dan hebben we goed nieuws! Verwacht werd dat dit najaar alleen specifieke ondernemingen nog coronawerkloosheid konden inroepen. De federale regering komt nu deels op die beslissing terug. Gebruik ons overzicht om te weten welk type tijdelijke werkloosheid je kunt inroepen en volg de stappen.
Naar het overzicht 
 
Opgelet voor flitscontroles!  
Sociale inspectie controleert naleving coronamaatregelen
Nog tot eind september zijn de controleurs van de sociale inspectiediensten op pad. Zij doen gerichte controles op de naleving van de coronamaatregelen in een beperkt aantal sectoren: bouw, schoonmaak, land- en tuinbouw en de vleessector. Al is het natuurlijk niet uitgesloten dat de controles zich de komende maanden ook naar andere sectoren zullen uitbreiden.

De controles zijn preventief en vooral gericht op de hygiëne- en afstandsmaatregelen die je als werkgever moet nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het verplichte register voor medewerkers die terugkeren uit een rode zone valt ook onder het toezicht.
Naar de checklist  
 
Uitnodiging webinar ‘Debatteren over telewerk’
Discussieer mee over de pro’s en contra’s van telewerk
Op 22 september is het de Nationale Telewerkdag. Geen beter moment dus om het thuiswerk van de voorbije maanden onder de loep te nemen. En dat doen we - zoals vertrouwd – vanuit onze huiskamer. SD Worx-experten Isabelle Cornelis en Katleen Jacobs schuiven mee aan tafel voor een boeiende webinar over de vele facetten van thuiswerk. En ze blikken ook al even vooruit: zullen we na de coronacrisis massaal blijven telewerken, of trekken we met z’n allen weer naar kantoor? Log op dinsdag 22 september om 14 uur in via deze link en debatteer mee. Tot dan!
Naar de webinar 
De webinar ‘Debatteren over telewerk’ kwam tot stand i.s.m. VIAS, HP, Stoomlink, ACV en Bardoffice.
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.