SD Worx. For life. For work.
 
SD Worx

04/06/2021

Beste klant,

Draait je onderneming al meer dan een jaar van op afstand? Dan kijk je allicht halsreikend uit naar 9 juni, de dag waarop we terug één dag per week naar kantoor mogen. Zo’n terugkeerdag vraagt wel wat organisatie en is de ideale test voor juli, wanneer thuiswerk waarschijnlijk niet langer verplicht maar aanbevolen wordt. We sprokkelden alle info bijeen, zodat jij je over die terugkeer geen zorgen hoeft te maken. Voor wie de toekenning van de eenmalige coronapremie overweegt: we vatten samen wat we nu al weten.

In deze editie van de newsflash lees je: 

  1. of een terugkeerdag verschil maakt voor de huidige telewerkverplichtingen;
  2. hoe je van hybride werken een succes maakt
  3. #durftevragen: “Kan ik al beslissen om de coronapremie van maximaal 500 euro netto toe te kennen?”
  4. de uiterste deadline voor de online telewerkregistratie voor juni: 6 juni 2021;
  5. hoe jobstudenten dé oplossing kunnen zijn om de verlofperiode te overbruggen

Alle info makkelijk terugvinden: waar kun je terecht?

  • Eerste adres, onze interactieve corona-FAQ: typ je vraag en we selecteren voor jou de meest relevante antwoorden.
  • Heb je het antwoord toch niet gevonden, mail dan naar kmo_corona@sdworx.com in plaats van naar je vaste payrollconsulent. Een gespecialiseerd team helpt je snel én gericht.
  • Alle vorige newsflashes bundelen we hier.
Uiteraard kun je met al je andere vragen of voor concreet juridisch advies steevast terecht bij je vaste aanspreekpunt en het kmo-kantoor in jouw regio!

We geven graag mee dat onze payrollconsulenten op woensdagnamiddag opnieuw telefonisch bereikbaar zijn, wel enkel op afspraak
9 juni 2021: T-Day!
Ben je klaar voor de terugkeerdag?
Op 9 juni 2021 is het zover: werknemers mogen vanaf dan 1 dag per week terugkeren naar de werkvloer. Plan je zo’n terugkomdag, moet je dan je telewerkpolicy aanpassen? En wat met de onkostenvergoedingen? SD Worx-expert Isabelle Cornelis beantwoordt deze en andere vragen over de aangekondigde terugkeerdagen.
Lees meer
Toolkit telewerk: maak duidelijke afspraken met je medewerkers
Heb je nog geen uitgewerkt telewerkbeleid? Met ons doe-het-zelf-pakket kun je meteen aan de slag om rond telewerken een aangepast beleid uit te werken dat de spelregels duidelijk vastlegt én juridisch sluitend is. Of reken op onze deskundige begeleiding.
Ik bestel de toolkit telewerken
Is hybride werken het beste van twee werelden? 
Wel als je het goed aanpakt 
Vanaf juli zal telewerk niet langer verplicht maar sterk aanbevolen zijn. Noem dit gerust een mijlpaal na meer dan een half jaar gedwongen thuiswerken. Maar wordt werken op kantoor dan weer de norm? "Het zou beter zijn als de slinger ergens in het midden belandt, deels op kantoor en deels van thuis”. Kim Van Houtven, Senior HR Consultant van SD Worx deelt tips om dat nieuwe hybride werken in goede banen te leiden.
Lees meer
#durftevragen: “Kan ik al beslissen om de coronapremie van maximaal 500 euro netto toe te kennen?”
SD Worx-expert Geert Vermeir raadt aan nog even te wachten
Geert: “Binnenkort starten de sectorale loononderhandelingen. Het is dus veiliger om nog even te wachten op de resultaten hiervan. De kans dat jouw sector de coronapremie – die je trouwens moet uitkeren via consumptiecheques – algemeen verplicht, is klein, maar je kunt het niet helemaal uitsluiten. En misschien vallen er nog wel andere verplichtingen uit de bus. Bovendien kunnen de aanbieders de cheques toch niet aanleveren, want voorlopig bestaat de premie nog niet. Het is wachten op een duidelijk juridisch kader en dat kan afwijken van wat we nu al weten. Nog tijd genoeg, trouwens, want je kunt de uitzonderlijke coronapremie tot eind 2021 toekennen.”
Lees meer
Je leest ook alles over de coronapremie in onze aangevulde payroll-FAQ
De voorlopig laatste online telewerkregistratie
Doe je aangifte vóór 7 juni
De registratieplicht voor telewerk die we al kennen sinds april, loopt waarschijnlijk op zijn laatste benen. Nog één keer moet je via de website van de RSZ aangeven hoeveel medewerkers er de eerste werkdag van de maand per bedrijfsvestiging zijn én hoeveel van hen niet kunnen telewerken. Wie de aangifte voor juni nog niet deed, heeft tot 6 juni 2021 de tijd. Snel zijn is dus de boodschap.

Zijn de aantallen die je vorige maand hebt doorgegeven dezelfde, dan hoef je geen nieuwe telewerkregistratie te doen.
Leve de zomer, daar is de jobstudent!
Zorgeloos de vakantieperiode in
Na een uitdagend voorjaar kijken we met z’n allen reikhalzend uit naar een welverdiende verlofperiode. Zoek je nog een oplossing om de continuïteit in de vakantiemaanden te waarborgen? Veel jobstudenten staan nu al te popelen om deze zomer weer aan de slag te gaan. Waarom nog twijfelen? Ontdek de voordelen van studentenarbeid en weet waarop je moet letten als je de hulp van studenten of scholieren overweegt.
Lees meer
We hebben onze payroll-FAQ aangevuld met alles wat je moet weten rond studentenarbeid en -contracten.

kmo advies

footer spark
SD Worx
Follow us
Linkedin    Facebook    Twitter    Instagram
 
Wil je deze nieuwsbrief voortaan liever meteen zelf ontvangen?
Abonneer je nu!
Privacy   Disclaimer   Rechtspersonen