SD Worx. For life. For work.
SD Worx
Newsflash
8 maart 2024
Actueel en inspirerend hr-nieuws
Beste,

Eind maart sluiten we het eerste kwartaal af. Dan moeten je opleidingsplan en werkgelegenheidsplan voor 45-plussers klaar zijn. Verder nog deze geheugensteun: de sociale inspectie strijkt deze maand met flitscontroles neer in de verhuissector. Wees voorbereid.
Actua
Deadline nadert voor werkgelegenheidsplan 45-plussers
 
Jaarlijks opleidingsplan tegen 31 maart
 
 
Inspiratie
Pay Facts 2024: update met nieuwe cijfers
 
Al aan het werkgelegenheidsplan voor 45-plussers gedacht?
Deadline is 31 maart 2024
Heb je meer dan 20 werknemers in dienst, dan moet je jaarlijks binnen de drie maanden na afsluiting van het boekjaar werk maken van een werkgelegenheidsplan voor 45-plussers. Valt je boekjaar samen met het kalenderjaar, dan is de deadline dus 31 maart. Hierin lijst je de maatregelen op die je neemt om de werkgelegenheid van deze groep werknemers te stimuleren. Ook moet je regelmatig je vorige plan evalueren.

Wanneer is actie vereist?
  • Wie een jaarlijks werkgelegenheidsplan heeft, moet dit plan opnieuw opmaken. Daarin evalueer je ook het vorige.
  • Beschik je over een meerjarenplan, dan hoef je uiteraard geen nieuw plan op te stellen. Maar je moet wel informeren over de voortgang ervan.
En … actie!
Met ons doe-het-zelf-pakket kun je meteen aan de slag om een correct werkgelegenheidsplan uit te werken. Toch liever persoonlijke ondersteuning? Neem contact met ons op en we helpen je met plezier.
Ik bestel de toolkit
 
Jaarlijks opleidingsplan
Deadline is 31 maart 2024
Als gevolg van de arbeidsdeal moeten werkgevers met minstens 20 werknemers jaarlijks vóór 31 maart een formeel opleidingsplan opmaken. De deadline voor 2024 komt dus dichterbij. Het opleidingsplan lijst zowel de formele als informele opleidingen op, en de werknemersgroep waarvoor ze bestemd zijn, 50-plussers of starters bijvoorbeeld. Je besteedt ook bijzondere aandacht aan de knelpuntberoepen, of de zogenaamde risicogroepen. Het plan kan op papier of elektronisch.

Hulp nodig?
Met ons doe-het-zelf-pakket maak je zelf een opleidingsplan op dat voldoet aan alle criteria. Je ontvangt een PowerPoint, video en alle ondersteunende documenten. Of neem contact op en we helpen je persoonlijk.

Overal en altijd een overzicht
Met HR Selfservice beheer je eenvoudig de al gevolgde en nog te volgen opleidingen van je medewerkers. Contacteer ons voor meer info.
Ik bestel de toolkit
 
Pay Facts 2024: alles voor een optimaal loonbeleid
Update digitale verloningsgids met meest actuele cijfers
Ontevredenheid over het salaris is de hoofdreden waarom werknemers vertrekken. Maar verloning is ook essentieel voor het aantrekken van nieuwkomers in een krappe arbeidsmarkt. Je zorgt dus maar beter dat je loonbeleid goed zit.

Onze Pay Facts 2024 helpt je daarbij. Deze gratis digitale gids staat boordevol tools en tips voor jouw loonbeleid, gebaseerd op data. Je ontdekt er ook de antwoorden op 16 veelgestelde vragen over verloning, zoals: ‘Ik hoor vaak over flexibel verlonen, maar wat houdt dat eigenlijk in?’ of ‘Kan ik elke werknemer een forfaitaire kostenvergoeding geven?’

Laat je inspireren door de tips en tricks rond verloning voor kmo's in onze digitale verloningsgids Pay Facts 2024.
Ontdek Pay Facts 2024
 

HR Trends

Alle info makkelijk terugvinden: waar kun je terecht?
  Docu Icon   Mail Icon   Person Icon   Group Icon  
  Payroll-FAQ   Contacteer ons   Vorige newsflashes   Stel je vraag  
footer spark
SD Worx
Follow us
Linkedin    Facebook    Twitter    Instagram
Deze e-mail werd verstuurd naar .
Geen interesse meer in onze Nieuwsflash? Schrijf je uit. Liever geen e-mails meer? Klik hier om je direct af te melden.
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en wil je hem voortaan liever meteen zelf ontvangen?
Abonneer je nu!
Privacy   Disclaimer   Rechtspersonen