Förvandla dina HR-utmaningar
till möjligheter! 

En inspirerande webinarserie för dig som vill sätta dina medarbetare i centrum och visa ditt strategiska värde.    

Hero image

Vi går igenom de vanligaste HR-utmaningarna 2022 och hjälper dig lösa dem

   

  Vi frågade nära 3000 europeiska företag...

  ... vad deras största HR-utmaningar var, och vi drog snabbt en intressant slutsats. Vi vill gå ifrån det tidigare fokuset på processer, och lägga mer energi på den viktigaste resursen i hela organisationen - människorna. 

  Nu har vi sammanställt de vanligaste utmaningarna till 7 st webinar.

  Nedanför hittar du information och anmälan till samtliga webinar, och du kan välja vilka som intresserar dig mest. Men för att få en tydlig helhetsbild rekommenderar vi att du deltar på så många du kan.

  Läs mer och anmäl

  Välkommen till en gratis webinarserie där du får:

  • Spaningar från 10 st branschexperter och flera SD Worx-experter som går igenom utmaningarna och möjligheterna HR står inför idag 
  • Insikter kring undersökningens resultat och vad de kommer innebära för HR-proffs framöver 
  • Konkreta tips på bästa praxis, så att du kan komma igång direkt och skapa förändring i HR-arbetet 

  Varje webinar är ca 30 min långt.

  E-bok: 10 största HR-utmaningar

  Vi frågade nästan 3 000 europeiska företag vad deras största HR-utmaning var. Därefter bad vi SD Worx-experter att berätta om de tio vanligaste HR-utmaningarna och hur man kan bemöta dem. Undersökningens resultat hittar du i denna e-bok!

  Har du inte läst e-boken än? Ingen fara!

  Här kan du ladda ned den och inspireras inför de kommande webinaren. 

  Ladda ner e-boken
  profile

  Tänk nytt inom HR Tech med hjälp av disruptiv teknik 

  Talare: Joakim Karlsson, Head of HR Tech Lab från PwC Sverige och Terese Hill, Portfolio Manager från SD Worx  

  Joakim är grundaren till PwC Sverige HR Tech Lab, och har en brinnande passion för att förbättra framtidens arbetsplatser. 

  När: 16 november kl 10.00-10.30  Notera att datumet har ändrats till 16 november.

  Digitaliseringen under pandemin tvingade samhället att ta ett jättekliv framåt kring digital mognad. Många HR-avdelningar tog till HR Tech för att avancera sina insatser, med både positiva och negativa utfall. Joakim presenterar hur PwC Sverige HR Tech Lab, grundat redan 2016, ser på HR Tech och vilka typer av projekt och teknologier som har fungerat bäst senaste åren och tips på hur man kommer igång.

  Se inspelat webinar


  profile

  De 10 största utmaningarna inom HR 2022

  Talare: Magnus Engman, Managing Director, och Rune Alvestad, Director Customer Experience. Rune talar norska.  

  När: 25 augusti kl 10.00-10.30 

  I detta första webinar får du lära dig om resultatet från undersökningen, och smarta insikter från Magnus och Rune. Du får veta vilka utmaningar som HR kämpar med, och vilka trender vi kan se jämfört med tidigare år. Häng med i trenderna för att hamna före dina konkurrenter och bli ett bolag som de bästa talangerna vill arbeta på! Webinaret är delvis på norska. 

  Se inspelat webinar


  profile

  Boosta välmåendet och skapa en positiv arbetskultur 

  Talare: Ann-Sofie Forsmark, Hälsoexpert och Erica Kron-Owen, HR Business Partner på SD Worx 

  Ann-Sofie är medgrundare av konsultorganisationen Oxy Group och flitigt anlitad som rådgivare, föreläsare och utbildare inom hälsa på arbetsplatsen.  

  När: 8 september kl 10.00-10.30 

  Den psykiska ohälsan har ökat och utbrändhet och sjukskrivningar riskerar att knacka på dörren. Individer och företag påverkas negativt. Under detta webinar ger Ann-Sofie dig tips och verktyg kring hur du kan arbeta för ökat välmående genom större meningsfullhet, ökad ansvarsfrihet och en positiv arbetskultur. Det är dags att vända trenden nu! 

  Se inspelat webinar


  profile

  Hur du attraherar talanger genom ökad transparens

  Talare: Matilda Regnér, nordisk ansvarig för partnerskap på Teamtailor, och Ida Garamvölgyi, grundare av Urban Urban. 

  Matilda ansvarar för att bygga upp ett ecosystem av partners för att hjälpa organisationer med sina rekryterings- och HR-processer. Ida är grundare till Urban Urban - en långsiktig HR -och rekryteringspartner för växande företag, nytänkande arbetsplatser och entreprenörer. 

  När: 22 september kl 10.00-10.30 

  ”Kampen om talang” har varit fokus för HR under många år, men det verkar tyvärr som att kampen kommer att bli svårare innan den blir enklare. Matilda och Ida går igenom hur du kan förmedla en tydlig bild till kandidaterna för att förbli relevant i den ökade konkurrensen. 

  Se inspelat webinar


  profile

  Hur du bygger en organisationskultur på distans

  Talare: Heidi Nygjelten, Nordic Chief People & Culture Officer på Amesto och Annika Zebergs Brånedal, Manager Payroll development på SD Worx 

  Heidi är en passionerad ledare som drivs av att förbättra HR-insatser över hela landet genom ramverk, verktyg och fokus på människan. Heidi talar norska. 

  När: 6 oktober kl 10.00-10.30 

  Framtiden är hybrid. Och dina anställda skriker efter flexibilitet. Om du inte vill tappa dina bästa medarbetare så borde du ta deras behov på högsta allvar. Heidi visar hur du sätter en strategi som ökar produktiviteten och gör alla medarbetare nöjda. Webinaret är delvis på norska. 

  Se inspelat webinar


  profile

  Bygg en arbetsmiljö där dina medarbetare vill stanna kvar 

  Talare: Martin Johansson, Business Developer från Learnifier och Sofi Klinkert, HR Director från SD Worx 

  Martin hjälper dagligen företag att lösa utmaningar och nå sina mål med hjälp av lärande-strategier, kursskapande och genom att utvecklas via Learnifiers unika lärande-plattform. 

  När: 27 oktober kl 10.00-10.30 – Notera att datumet har ändrats till 27 oktober.

  Det kostar mycket pengar att förlora anställda till följd av hög personalomsättning. Så hur skapar du en kultur där medarbetare vill stanna och utvecklas? En ledtråd; Det räcker inte att vara en bra lyssnare. 

  Martin och Sofi går igenom hur du kan göra, hela vägen från pre-boarding till exit. 

  Se inspelat webinar


  profile

  Fyll på med kunskap och få kontroll över era arbetskostnader 

  Talare: Ola Pettersson och Magnus Nilsson Fahlén COO från Knowit Insight Accelerate 

  Ola driver sitt egna företag där han hjälper företag med att utveckla service och sälj. Magnus har varit involverad i olika uppdrag inom HRIT-området, där processutveckling samt strategisk ledning har varit i fokus.

  När: 8 november kl 10.00-10.30 

  Att säkerställa att du har kontroll över arbetskraftskostnaderna är svårt. Och tidskrävande. Så gör dig själv en tjänst; Investera i ekonomisk kunskap och använd nya digitala lösningar som tar hand om grovjobbet åt dig. Här går Ola och Magnus igenom hur du ska göra för att känna bättre kontroll.

  Se inspelat webinar

  Moderator: Carl Johan Borgenstam

  Carl Johan är Head of Account Management på SD Worx och är moderator för webinarserien.

  Han har en lång erfarenhet inom kundrelationer, kundutveckling och större B2B-försäljning, och har tidigare varit moderator vid event och konferenser.