SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
05/06/2020
Beste klant,

Opluchting alom bij de horeca-uitbaters. De Veiligheidsraad zette eindelijk het licht op groen om de deuren weer te openen. Na 3 maanden van verplichte sluiting kunnen zij vanaf 8 juni weer klanten ontvangen, met de nodige voorzorgen uiteraard (check alvast www.horecavlaanderen.be). Of er bijkomende steunmaatregelen komen, en hoe die dan vorm krijgen, wordt de komende dagen duidelijk. Maar ook voor andere sectoren zit er nog heel wat in de pijplijn. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij vatten het voor je samen.

Dus voor we samen weer het glas heffen, geven we dit mee:

  1. Een overzicht van de op til zijnde steunmaatregelen;
  2. We testen of je klaar bent voor een bezoek van de sociale inspectie in tijden van corona;
  3. Weet jij al hoe je corona- én privacyproof kunt werken? Legal consultant David Seghers zet je op weg in een boeiende webinar;
  4. Een terugblik op de geslaagde livestreams over heropstarten.
  5. Is het kmo-klantenpanel iets voor jou? Je krijgt de kans om een actieve inbreng te hebben in onze beslissingsprocessen.
  6. En er staat een boeiende livestream met Graydon op de agenda.
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronawebsite en onze FAQ toe aan je favorieten. 
Je kunt altijd op ons rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected
 
Er hangt iets in de lucht: overzicht nieuwe wetsvoorstellen
8 maatregelen die we in de gaten houden
De derde fase van de exitstrategie op 8 juni luidt al veel veranderingen in, maar daarnaast liggen nog zaken op de onderhandelingstafel om te helpen bij de relance van het bedrijfsleven Tegelijk houdt de regering al rekening met een volgende coronagolf. Sommige voorstellen zitten in een vergevorderde stemronde, andere hebben nog bijkomend advies nodig. SD Worx volgt alle ontwikkelingen op de voet. Zodra we meer info en details hebben, lees je het in onze FAQ.
Lees meer 
 
Hoe legal proof werk je écht in coronatijden?
Doe de test en ontdek of je klaar bent voor de sociale inspectie
De sociale inspecteurs zijn terug op pad. Naast de klassieke controles op o.a. de naleving van loon- en arbeidsvoorwaarden, kun je je deze dagen ook verwachten aan specifieke checks van de opgelegde en toegepaste coronamaatregelen. Wat moet je voorzien en hoe verloopt zo’n controle in tijden van social distancing?
Lees meer en doe de test 
Speel op zeker, boek je legal scan 
 
Corona en GDPR in je onderneming: water en vuur?
Privacy-expert David Seghers houdt je privacybeleid tegen het licht
In mei 2018, lang voor het coronavirus het bedrijfsleven in rep en roer zette, lagen ondernemers wakker van de GDPR. De nieuwe Europese privacyregels voor de verwerking van persoonsgegevens zijn intussen verteerd. Maar wat als blijkt dat een wereldwijde pandemie conflicteert met de praktische toepassing van je nieuwe privacybeleid? Onze privacy-expert toont hoe je privacy en gezondheid kan verzoenen. Lees meer.
Schrijf je in voor de livestream 
 
Gezocht: versterking van ons kmo-klantenpanel
Laat je stem horen!
Bij SD Worx sta jij als klant steevast voorop. Om zeker te zijn dat onze oplossingen en diensten helemaal op jouw maat gesneden zijn, betrekken we je graag zo vroeg mogelijk. Concreet zoeken we voor ons kmo-klantenpanel minstens 250 bedrijven die onze 64.000 kmo-klanten willen vertegenwoordigen. Denk je graag mee over hoe we onze rol als hr-partner nog kunnen versterken en geef je graag je ongezouten mening in enquêtes en focusgroepen? Heel fijn, dan geven we samen onze toekomst vorm.
Ja, ik word lid 
 
Livestreamsessies over heropstarten in coronatijden
Terugblik op een geslaagde reeks online infosessies
Na het goede nieuws dat veel bedrijven op 4 mei terug de deuren mochten openen, bleef je als ondernemer met heel wat vragen achter, zowel over veiligheid en welzijn, als op juridisch vlak over verloning, planning en arbeidsduur. Genoeg gespreksstof dus voor enkele boeiende livestreams. Samen met Mensura – onze partner in gezondheid en veiligheid op het werk – en softwareleverancier Protime organiseerden we de voorbije weken 13 online infosessies over hoe je die heropstart praktisch aanpakt. Kon je er niet bij zijn ? Herbekijk hier de livestream.
Lees meer 
 
Livestream op dinsdag 16 juni om 15u: Hoe maak je van de schok een toekomst?
Krijg inzicht in de schokbestendigheid van het Belgische bedrijfsleven
De strenge coronamaatregelen duwen heel wat bedrijven in de onmiddellijke gevarenzone. Dit zorgt ervoor dat ondernemers plots anders naar elkaar kijken. Om hierin meer objectiviteit te brengen ontwikkelde Graydon de Impact Score. Dit model laat van meer dan 400.000 Belgische ondernemingen zien hoe gezond ze waren vlak voor de crisis, en in welke mate corona hierop een impact heeft.

SD Worx gelooft dat de Graydon Impact Score een waardevol instrument kan zijn voor kmo’s. Afhankelijk van je positie in het model, verschillen je risico’s en zien je kansen naar een succesvolle toekomst er anders uit. Jouw mogelijk actieplan geven we samen met Graydon meer vorm tijdens een interactieve livestream op 16 juni om 15u. We reiken je een reeks concrete suggesties aan om je eigen schokbestendigheid op te drijven. Daarbij behandelen we alle belangrijke stakeholders van je onderneming: je investeerders, je klanten, je leveranciers én je werknemers .
Schrijf je in voor de livestream 
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.