SD Worx. For life. For work. SD Worx
SD Worx Opleidingen
Geachte mevrouw, geachte heer,

Hieronder nieuwsflash #12 die we zonet verstuurden naar onze kmo-klanten. Daarin een update over drie nieuwe relancemaatregelen, en enkele do’s en don’ts voor wie tijdens de zomermaanden beroep wil doen op jobstudenten. Nog vragen? Laat het ons weten, we helpen u graag verder.
 
Vriendelijke groeten,
Uw accountmanager
___________________________________________
03/07/2020
Beste klant,

Na een meer dan bewogen voorjaar kondigt de vakantieperiode zich aan. Voor de hoofdrolspelers in het relanceplan van de regering is het nog even alle hens aan dek. Drie nieuwe steunmaatregelen werden op 1 juli gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, andere wachten nog op een concrete invulling. Nog geen tijd voor zomerreces, dus! 

In deze editie van de newsflash vind je:  
  1. een overzicht van drie goedgekeurde relancemaatregelen, heet van de naald;
  2. een stand van zaken over de gelijkstelling van corona-werkloosheid voor vakantierechten;
  3. de do’s & don’ts als je deze zomer een beroep wilt doen op jobstudenten;  
  4. een update over internationaal tewerkstellen in coronatijden: waarop moet je letten. 
Alle info makkelijk terugvinden? Voeg onze coronapagina en onze FAQ toe aan je favorieten. 
Je kunt altijd op ons rekenen voor een persoonlijke toelichting, concreet advies en werkbare oplossingen. Neem contact op met je vaste aanspreekpunt of via het kmo-kantoor in je regio. #StayConnected
 
Heet van de naald: 3 belangrijke nieuwe relancemaatregelen
Alle voorwaarden en details op een rij 
Ze waren al even aangekondigd, maar sinds hun publicatie op 1 juli 2020 in het Belgisch Staatsblad zijn ze ook van kracht. Ontdek meer over de versoepeling van tijdelijke economische werkloosheid, het corona-tijdskrediet, de corona-landingsbanen en de tijdelijke collectieve arbeidsduurvermindering.
Lees meer 
 
Gelijkstelling vakantie bij corona-werkloosheid op de wachtbank  
Wordt deze steunmaatregel verlengd na 30 juni? 
De invoering van de coronasteunmaatregelen is een proces van lange adem. Een wetsvoorstel moet nu eenmaal vele stappen doorlopen. En geregeld is bijkomend advies van de Raad van State nodig, of bijsturing na overleg met de sociale partners. Maar wat als een deadline al voorbij is, zoals bij de gelijkstelling van corona-werkloosheid met effectieve arbeidsprestaties voor de berekening van vakantierechten? Lees wat dit voor jou kan betekenen.  
Lees meer 
 
Mag je deze zomer jobstudenten tewerkstellen? 
Do’s & don’ts bij tijdelijke arbeid
Voor heel wat studenten is de vakantie het uitgelezen moment om wat extra zakgeld te verdienen. Voor jou is het een ideale manier om een personeelstekort in je onderneming op te vangen. Maar gooit corona nu roet in het eten? Veel ondernemers vragen zich af of ze nog studenten mogen inschakelen en zo ja, onder welke voorwaarden. We zochten het voor je uit. 
Lees meer 
Naar de payroll FAQ  
 
Update: internationaal tewerkstellen in coronatijden
Opgelet voor fiscale en sociaalrechtelijke impact   
Het coronavirus kent geen grenzen, zoveel is duidelijk. Als je bedrijf internationaal actief is, dan beïnvloedt de wereldwijde crisis ongetwijfeld ook jouw manier van werken. Maar zelfs zonder corona is een buitenlands avontuur een complexe aangelegenheid. Waarop moet je zoal letten?
Je leest het hier. 
Benieuwd naar de impact van corona op je internationaal tewerkstellingsbeleid? Schrijf je nu al in voor onze livestream op maandag 21 september om 10 uur. 
Schrijf je in voor de livestream 
 
Workshops sociaal jurdische acutaliteit
Privacy        Disclaimer        Rechtspersonen
SD Worx. For life. For work.