Telewerk nu en straks

alle info voor jou gebundeld

Thuis in telewerk

Telewerken werd in een mum van tijd het nieuwe normaal. De voordelen, zoals hogere productiviteit en meer tijdsefficiëntie, overtuigen meer en meer werkgevers om de stap naar afstandswerken definitief te wagen. Wij bundelden alles wat je moet weten over telewerk op één overzichtelijke pagina.

Travel and expense management
Blog in de kijker

Nieuwe cao verplicht telewerkbeleid tijdens coronacrisis

In veel ondernemingen is telewerk al bijna een jaar de norm. Wat halfweg maart 2020 halsoverkop begon, werd intussen het nieuwe normaal voor een pak werknemers. Bedrijven die nog geen telewerkbeleid hadden uitgewerkt, worden nu hiertoe verplicht door de nieuwe cao nr. 149. Daarin schept de Nationale Arbeidsraad (NAR) het wettelijk kader voor aanbevolen of verplicht telewerk in het kader van de coronacrisis. SD Worx-experten Geert Vermeir en Raïna Gelaude lichten toe.

Lees meer

Tip

Vlaanderen subsidieert omschakeling naar telewerken

Goed om weten: nog tot eind 2021 kan je via de werkbaarheidscheques van de Vlaamse overheid steun ontvangen om telewerken in je organisatie beter te implementeren, bijvoorbeeld ook om een telewerkpolicy uit te werken.

Lees meer

E-book

E-book: Telewerken in België

Een tussentijdse balans

Hoe kijken Belgische werkgevers aan tegen de wijdverspreide en versnelde invoering van telewerken? En welke inzichten bieden de grootste werkgeversorganisaties van het land?
Duik mee in de meest opmerkelijke bevindingen van onze bevraging bij meer dan 500 Vlaamse, Waalse en Brusselse werkgevers.

Download Het E-book

Blijf ook vanop afstand in contact met je medewerkers, mét de juiste technologie

Efficiënt communiceren met de SD Worx Assistant

 

Behalve de massale shift naar thuiswerk, stelt de coronacrisis hr-medewerkers voor nog een grote uitdaging: medewerkers vanop afstand blijven bereiken. Voor belangrijke updates, hun loonbrief ... Geen makkelijke opdracht zonder de juiste technologie. De oplossing? De SD Worx Assistant.

Lees Meer

Employee Engagement Survey: meet de betrokkenheid van thuiswerkende medewerkers

Hoe hou je thuiswerkende medewerkers betrokken? Dat is meteen de grootste uitdaging bij thuiswerk. Ga na hoe het gesteld is met de werkbaarheidsgraad van je medewerkers dankzij de Employee Engagement Survey. Je ontvangt meteen een actieplan op maat dat kan dienen als startpunt van je beleid

Lees meer

VOOR KLEINE EN MIDDELGROTE BEDRIJVEN

Wil je telewerken een structurele plaats geven in je onderneming?

Toolkit telewerken: doe-het-zelf-pakket om de spelregels rond telewerk vast te leggen

Deze toolkit omvat een PowerPoint en een video waarin onze expert alles stap voor stap toelicht. Je krijgt uitleg over het theoretische kader en je ontvangt de nodige ontwerpdocumenten: een thuiswerkpolicy en bijlage bij de individuele arbeidsovereenkomst (voor structureel telewerk), en een bijlage bij het arbeidsreglement (voor occasioneel telewerk).

Ik bestel de toolkit telewerken

Advies op maat

 

Krijg je liever hulp bij het uitwerken van een aangepast telewerkbeleid dat de spelregels duidelijk vastlegt én juridisch sluitend is? We helpen je graag.

Neem contact op met mij

VOOR GROTE BEDRIJVEN

Towards the new normal: ontdek ons post-COVID 19 transformation program

 

SD Worx en Nova Reperta bundelen de krachten om grote ondernemingen te helpen sterker uit de huidige gezondheidscrisis te komen. Ontdek hoe je in 90 dagen tijd je bedrijf op een medewerkersgerichte manier vormt en laat groeien naar de nieuwe manier van werken.

Inschrijven en meer info

Advies of begeleiding nodig om telewerk structureel een plaats te geven in je organisatie?

Heb je nood aan meer info of wil je samen met een expert bekijken wat jouw mogelijkheden zijn, boek dan een coachingcall.
Een coachingcall is een onlinegesprek van één uur. Onze expert luistert naar jouw situatie, geeft zijn kijk hierop en licht eventueel een aantal aspecten toe om de problematiek aan te pakken.

Boek je coaching call

Bekijk onze opleidingen over thuis- en telewerk

Als gevolg van de coronacrisis proeven heel wat medewerkers van de voordelen van thuis- en telewerk. In veel van die organisaties zal het dan ook een blijver zijn. Maar als leidinggevende een team van op afstand leiden, vraagt een aantal nieuwe skills. Hoe garandeer je bijvoorbeeld efficiëntie?

Sociaaljuridische actua met COMPACT, PROXY, FLEX & PLUS

Of je nu elke dag in de weer bent met complexe loonberekeningen en hr-administratie dan wel een team van specialisten aanstuurt, als hr-professional ben je maar beter goed geïnformeerd. Daarbij is up-to-date kennis van de sociaaljuridische wetgeving onmisbaar.

Inschrijven en meer info

Webinar: Leadership bij telewerk

Voor werkgevers en leidinggevenden die hun team vaker van op afstand aansturen. We zoomen in op het belang van autonomie, transparantie, resultaatgerichtheid en onderlinge connectiviteit.

Inschrijven en meer info

Pas de arbeidsduur correct en flexibel toe

Is voor jou arbeidsduur een complex onderwerp waar je niet bekend mee bent? In deze opleiding analyseren we samen de wetgeving die spreekt over de verplichtingen van de werkgever én over de rechten. Glijdende uren, deeltijds werken, urenregistratie, overwerk, ….

Inschrijven en meer info

Starten met leidinggeven

Tijdens deze livestreaming nemen we je mee in een traject om je optimaal voor te bereiden op deze volgende stap in je carrière en tillen we je persoonlijke leiderschap naar een hoger niveau. Achteraf heb je de mindset van een echte leider ontwikkeld!

Inschrijven en meer info