Bekende Belgen tackelen HR

Intro Header

4 bekende Belgen delen hun ervaring en expertise met hr.

Rekrutering, verloning, motivatie, flexibiliteit … ze gaan geen onderwerp uit de weg. Ontdek de hr-stories van Kamal, Olivia, Dominique en Miguel!

Kamal Kharmach

over wat wel en niet werkt in hr

“Uiteraard is verloning heel belangrijk. Maar het klassieke idee dat als je mensen heel veel betaalt dat ze dan beter presteren, dat is gewoon niet waar.”

"Geld is enkel een belangrijke factor als iemand moet kiezen tussen twee gelijkwaardige jobs. Het speelt dus enkel een rol bij het aantrekken van talent, niet bij het behouden en motiveren van talent. Wat is dan een goed loonbeleid?"

Vertel me meer

Olivia Borlée

over talentmanagement en cultuur

“Stagiairs zijn een ideale talentenvijver.”

"Bij ons steken we veel tijd en aandacht in stagiairs. Op elk moment zijn er 2-3 stagiairs in het team. We geven hen tijdens die periode meerdere rollen en verantwoordelijkheden, zodat ze echt van het vak proeven. We luisteren ook oprecht naar hen. Iedereen mag zijn mening delen – binnen een bepaalde structuur uiteraard. Dat valt in goede aarde bij beide partijen. Zo zijn er al 2 stagiairs uitgegroeid tot vaste krachten. Die open communicatie heb ik meegenomen uit de sportwereld."

Vertel me meer over talentmanagement

Dominique Monami

over flexibel werken

“Mensen werken vaak 8 uur non-stop. Eigenlijk lopen ze 3 marathons, zonder echt na te denken of ze zich op de juiste dingen focussen.”

plan je dag slim in en focus op objectieven, niet op aantal werkuren

Alles over Flexibel Werken

Miguel Wiels

over rekrutering

“Probeer door de onervarenheid van jonge mensen te kijken en zo’n ruwe diamant toch te spotten, want daar zit toch vaak heel veel potentieel in. ”

“Om de juiste persoon te selecteren is scholing niet belangrijk. Wel de ‘klik.’ Toen we iemand zochten ter vervanging van onze bassist die naar Milow overstapte, zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Je moet er uren mee in de auto kunnen zitten en een pint mee kunnen drinken.”

Vertel me meer

Kamal Kharmach

Kamal is een stand-up comedian en presentator van tv-programma Andermans zaken, waarin hij kleine noodlijdende bedrijven helpt om hun zaak te redden. Daarnaast is hij oprichter van Donuttello, een donut-keten dat hij uiteindelijk als succesvol bedrijf verkocht. Ondertussen heeft hij al 2-3 nieuwe zaken opgestart. Als docent bedrijfseconomie aan de Karel de Grote Hogeschool, deelt hij zijn ervaring met aankomende ondernemers.

Annelies Mattheus

Olivia Borlée

Olivia is veelvoudig Belgische sprintkampioene. Ze behaalde een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Belgisch estafetteteam (4*100m). In 2019 stopte ze als athlete. Nu runt ze al 6 jaar samen met Elodie Ouedraogo het sportmodemerk Unrun 42|54 (de cijfers verwijzen naar de winnende tijd op de OS 2008)

Nicole

Dominique Monami

Dominique was de eerste Belgische tennisster die de top-10 van de wereld bereikte. Ze won in totaal 4 titels op de WTA Tour, werd 1 keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar en Sportpersoonlijkheid van het jaar. Dominique is al meer dan 15 jaar mental coach in de bedrijfs- en sportwereld en voorzitter van het Paralympische Comité.

Karolien Calluy

Miguel Wiels

Miguel maakte 23 jaar hits voor K3. Hij stopte ermee in 2021.
Hij was ook pianist in meerdere tv-shows, bijvoorbeeld voor Paul De Leeuw in Nederland.
Hij begeleidt artiesten op de piano. Producer en bandleider.
Richtte in 2022 een nieuwe band op: Factor 4.

Annelies Mattheus