Over The Perfect Match

The Perfect Match is ontstaan na onderzoek bij werkgevers én werknemers en met de expertise van onze experten. Bedrijven worstelen met het aantrekken, motiveren en behouden van de juiste mensen. Wij willen hen steunen door hen de juiste wapens (of een vredespijp) aan te reiken in deze war for talent.

Intro Header

Alle puzzelstukken vallen samen

Een professionele relatie is net als een puzzel. Om succesvol samen te werken moet het ‘klikken’, vanaf de eerste kennismaking maar liefst ook lang daarna. Wat is het geheim achter die klik?

Wij vonden de 7 puzzelstukken die -indien juist gelegd- zorgen dat een werkgever aantrekkelijk kan zijn en een perfecte match kan creëren met zijn werknemers. Deze 7 hr-topics zijn:

1. Aantrekkelijk en motiverend verlonen

Een aantrekkelijk, goed gebouwd en flexibel loonbeleid is motiverend voor bestaande medewerkers én aantrekkelijk voor toekomstige collega’s.

2. Flexibel werken

Een modern organisatie- en jobdesign, hybride werken, vlotte werkprocessen … dat de organisatie van morgen fluïde is, hebben de aantrekkelijkste werkgevers al begrepen. Dit vraagt een doordachte aanpak en vertrouwen in elkaar.

3. Een cultuur die inspireert en activeert

Aantrekkelijke werkgevers brengen een verhaal dat medewerkers inspireert en kandidaten motiveert. Dat vertalen in een cultuur en leiderschapsstijl die engageert, is een van de sleutels tot aantrekkelijk werkgeverschap.

4. Digital én human samen

Digitalisering zit in een stevige stroomversnelling. Tijd om bewust te kiezen voor voluit digitaal, zonder de human touch uit het oog te verliezen. Aantrekkelijke werkgevers hebben die balans goed beet.

5. Talent managen in duurzame loopbanen

Opleiden is het nieuwe rekruteren. Duurzame loopbanen creëer je door een levenslange leercultuur te bouwen en medewerkers te motiveren om zich te blijven ontwikkelen. Zo schep je innovatie en mobiliteit binnen je teams, vul je nieuwe rollen in en ga je loopbaaninertie tegen.

6. Werkgeluk en mensgerichte hr

Thema’s als welzijn, mentale gezondheid, arbeidsgeluk, inclusie, diversiteit en een goede employee experience vormen belangrijke delen van mensgerichte hr. Ze geven de hand aan domeinen zoals productiviteit en verzuim. Aantrekkelijke werkgevers zetten werknemers centraal in hun hr-beleid.

7. Flip the funnel in rekrutering

Vandaag kiezen werknemers hun werkgever, en niet langer omgekeerd. De rekruteringsaanpak evolueert van het kiezen naar het verleiden van kandidaten. Nieuwe kanalen, tactics, doelgroepen, argumenten: aantrekkelijke werkgevers weten hoe ze de war for talent kunnen winnen.

Ik wil nieuws ontvangen over The Perfect Match